Преди няколко дни жителите на Калофер  излязоха на протест заради окаяния

...
Преди няколко дни жителите на Калофер  излязоха на протест заради окаяния
Коментари Харесай

След 300 хил. лева ремонт: Паметникът на Христо Ботев в Калофер е в окаян вид

Преди няколко дни жителите на Калофер  излязоха на митинг поради окаяния тип на един от емблематичните монументи на Христо Ботев. Въпреки отпуснатите средства преди седем години и направения ремонт, монументът продължава да се разрушава.
Прочетете още
Ремонт на мемориалния комплекс на Христо Ботев в родния му град е бил осъществен през 2016 година за ободряване. Бюджетът е бил на стойност 300 000 лв.. Първоначално всичко е изглеждало наред, само че няколко месеца по-късно стартират да се появяват проблеми.

„ Очакваме общината да си свърши работата. Имам повече от 10 докладни, на които нямам никакъв отговор. Нямам никаква връзка с компанията реализатор, защото не съм подписал контракт с тях, той е подписан с Община Карлово “, съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов.

Той изясни, че от Община Карлово са пристигнали да огледат паметника, само че не са го уведомили за констатациите.

Периодично вършим огледи на електрическата апаратура, както и на площада. Има сигнали от господин Стоянов за разместени плочки, само че персонално съм изпратил хора от строителния отдел на общината, които прегледаха плочките, ще уведомим компанията с писмо, с цел да подхващат дейности по премахване на проблемите “, отговори заместник-кметът на Карлово Николай Цветков.

Той добави, че в случай че те не се задействат, Община Карлово ще извърши ремонта и по-късно ще предяви иск за направените изходи.

Цветков съобщи, че има заведен иск против фирмата-изпълнител.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР